Bio Testenine Regina - brez mleka in jajc
Značilnost naših testenin je, da ne vsebujejo nobenih alergenov razen glutena. Niti v sledeh. To smo dosegli s tem, da smo vse ostale alergene odstranili iz proizvodnje.
Bio testenine Regina so narejene iz različnih mok in zdrobov, tako, da lahko zagotovimo veliko izbiro svojim strankam in verjamemo, da bo vsak kupec našel testenine, ki ga bodo pritegnile
Bio pirini rezanci
Bio pirini rezanci so narejeni le iz pirine moke in vode. Testenine imajo zelo kratek čas kuhanja in sicer samo 2-3 minute. Testenine ne vsebujejo jajc, leka,
soje in oreškov. Tudi v sledeh ne.
Pira se bolje topi v vodi in je lažje prebavljiva kot pšenična moka. Ni brez glutena, uživajo pa jo lahko ljudje, ki so zgolj nekoliko preobčutljivi na pšenico. Tudi če nimate težav z uživanjem pšenične moke, je pirina moka odlična za prehrano, saj z njeno uporabo zaužijete širši spekter hranil. Pirina moka ima več beljakovin in manj kalorij kot pšenična moka. Je dober vir vitamina B2, mangana, niacina,bakra, fosforja in vlaknin.
Bio Svedri mix
Bio svedri so narejeni iz bio zdroba durum pšenice in vode. Dodali smo jim še bio paradižnik in bio špinačo. Tako dobimo zanimivo barvno kombinacijo, ki a
krožniku popestri vsako jed. Čas kuhanja svedrov 2-3 minute. Testenine ne vsebujejo jajc. Zdrob durum pšenice (znanstveno ime Triticum durum) je posebna vrsta pšenice, ki za rast potrebuje veliko toplote in tla, bogata s hranilnimi snovmi. Vsebuje veliko glutena. Najbolje uspeva na območjih s kratkimi, vročimo poletji (deli ZDA in bivše Sovjetske zveze), ter Mediteranu. Od običajne pšenice se loči loči po večji vsebnosti beljakovin in značilni rumeni barvi.
Bio Keksi Regina - brez mleka in jajc
Bio keksi z ovsenimi kosmiči
Bio keksi z ovsenimi kosmiči so izdelani iz bio pirine moke, bio palminega masla, bio mascavo sladkorja katerim smo dodali še bio ovsene kosmiče. Keksi NE vsebujejo JAJC IN MLEKA.
Pira se bolje topi v vodi in je lažje prebavljiva kot pšenična moka. Ni brez glutena, uživajo pa jo lahko ljudje, ki so zgolj nekoliko preobčutljivi na pšenico. Tudi če nimate težav z uživanjem pšenične moke, je pirina moka odlična za prehrano, saj z njeno uporabo zaužijete širši spekter hranil. Pirina moka ima več beljakovin in manj kalorij kot pšenična moka. Je dober vir vitamina B2, mangana, niacina,bakra, fosforja in vlaknin.
Bio Kamutovi keksi z marmelado
Bio kamutovi keksi z marmelado oziroma rožice so izdelani iz bio kamutove moke, bio palminega masla, bio tapiokinega sirupa in višnjevega namaza. Keksi NE vsebujejo JAJC IN MLEKA. Kamut je starodavna vrsta pšenice, najtesneje povezana z današnjo durum pšenico, iz katere pečemo kruh. Kamut naj bi izviral iz Egipta. Kamut v starodavnem egiptovskem jeziku označuje pšenico. Kamutovo znanstveno ime je Triticum turgidum, podvrsta turanicum. Moka ima blagi, nekoliko sladki okus in jo lahko uporabljamo namesto navadne pšenične moke v praktično vsakem receptu. Odlična je za peko kamutovega kruha, keksov ali testenine. Možnosti so neomejene.